Algemeen

Onlangs heeft Mourik uit Groot-Ammers haar nieuwe Powerscreen Warrior 1800 opgehaald bij Van der Spek Vianen B.V. in Hardenberg. Uiteraard gebeurde dit met een eigen zwaartransport-combinatie. De machine is direct aangevoerd op een groot werk van Mourik in Zeeland, waar hij wordt ingezet voor het zeven van diverse stromen, zodat deze weer verder verwerkt en gebruikt kunnen worden.

De door wereldmarkleider Powerscreen gebouwde 32 ton wegende Warrior 1800 is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 4.880 mm en een breedte van 1.500 mm. Een zeer groot voordeel van de zeefboxen op de Warriors is dat zowel het boven- als onderdek van gelijke afmeting zijn, waardoor bij de 1800 een zeefoppervlakte van 14,640 m² ontstaat. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12 mm, waardoor de zeef erg ‘agressief’ is voor het te zeven materiaal. Hierdoor is het mogelijk om in elkaar hakende producten te zeven en kleine fracties met grote capaciteiten te realiseren.

De zwaar- en degelijk gebouwde zeefbox is samengesteld met zogeheten Huck-bolts, die kunnen worden gezien als de klinknagels van de huidige tijd. De Huck-bolts worden door middel van hydraulisch gereedschap aangetrokken, waarbij een borgmoer wordt vastgedrukt tot een vooraf ingestelde kracht. Als deze kracht is bereikt, breekt het overige deel af en zit hij vast.

Door deze bouwwijze is de zeefbox enorm sterk en kan hij hoge krachten verwerken, doordat de Huck-bolts zorgen dat de box ondanks zijn stabiliteit toch flexibel kan zijn. Groot voordeel hiervan is dat er geen laswerk wordt toegepast om de zeefbox samen te stellen en er dus geen risico is dat hij gaat scheuren. Tevens lopen Huck-Bolts nooit los. Dit kan bij andere zeefboxen tot scheurvorming leiden, als dit gebeurt bij normale bout/moer verbindingen.

De Warrior 1800 is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox , zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger. De seriematig gemonteerde bordessen aan beide zijde van de zeefbox zorgen voor een veilige rondgang bij controle van de machine en bij het wisselen van de zeefdekken.

Om grote capaciteiten goed te kunnen afvoeren is de machine voorzien van 900 mm brede afvoerbanden op de fijne- en middenfractie. Deze zijn standaard allemaal in snelheid te regelen zijn, zodat er geen banden onnodig hard hoeven te lopen en het eventueel uitsorteren van de materiaalstromen nog mogelijk is.

De overmaat wordt afgevoerd door een 1.400 mm brede band, zodat grote delen zonder problemen weer van de machine afkomen. Op de machine is een brede bunker gemonteerd die is voorzien van een 1.300 mm brede opvoerband. Belading met een graafmachine of laadschop is dus geen enkel probleem.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven