Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Pegson Metrotrak geleverd aan BRL B.V. door Marijs Recyclingtechniek

Na op de TKD in Barneveld aan het grote publiek getoond te zijn is begin juni door Marijs Recyclingtechniek uit Mariënberg de Terex Pegson Metrotrak afgeleverd bij BRL B.V. uit Lopik.

De Bruyn Recycling Lopik B.V. (BRL B.V.) is al vele jaren actief in het mobiel breken op locatie voor haar klanten. Uiteraard wordt er volgens de nieuwst richtlijnen geproduceerd, BRL B.V. is daarvoor BRL2506 gecertificeerd. Gezien de goede ervaringen die BRL de afgelopen jaren heeft opgedaan met hun huidige kaakbreker,heeft BRL wedermaal doen beslissen voor een kaakbreker.

De geleverde Pegson Metrotrak is optioneel uitgevoerd met een hydraulisch verstelbare breekopening waardoor het zeer gemakkelijk en snel mogelijk is de breekopening te verstellen.

De invoeropening van de M-serie kaakbreker is 900mm breed en 600mm diep, voordat het materiaal de breker inloopt gaat het eerst over de geïntegreerde voor-afzeving die in de opgaventrechter zit.

De aandrijving van de Metrotrak wordt uitgevoerd door een CAT6.6 ACERT Tier III motor met een vermogen van 188Pk bij 1800 rpm.

Uiteraard is de Metrotrak ook uitgevoerd met een stofbestrijdingsinstallatie die op verschillende punten in de machine een nevel verspreidt,zodat het veroorzaken van stofoverlast rond de machine tot een minimum beperkt wordt.

De Pegson rupsmobiele puinbreker heeft een eigen gewicht van ca. 30 ton en is daardoor zeer gemakkelijk te transporteren door de eigen dieplader van De Bruyn Recycling Lopik B.V. .