Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe meerkamer balenpersen

MacFab, de Ierse fabrikant van hydraulische balenpersen heeft haar lijn verticale balenpersen uitgebreid. De Compact 75 en 150 zijn nu in meerkamer uitvoering leverbaar en wel met 2, 3 of meer kamers.
Meerdere kamers bieden de mogelijkheid om de ene kamer te vullen met afval terwijl in de andere kamer afval samengeperst wordt. Tevens kunnen meerdere en verschillende afvalstromen bijvoorbeeld papier en folie gelijktijdig in deze pers verwerkt worden.
De Compact 75 meerkamerpers heeft slechts een hoogte van 1.98 m en is uitgevoerd met een 230Volt 1,5 kW motor en kan daardoor vrijwel overal geplaatst worden. De pers heeft een perskracht van 3,5 ton en maakt balen met een gewicht tot circa 75 kg (materiaalafhankelijk).
De Compact 150 meerkamerpers heeft een hoogte van 2.48 m en is uitgevoerd met een 400Volt 2,2 kW motor en heeft een perskracht van 15 ton en maakt balen met een gewicht tot circa 200 kg.
De volumereductie kan oplopen tot 90% en zorgt voor een grote besparing op opslagruimte, containers en containerlegingen.
De bediening is veilig en eenvoudig zodat iedereen er mee kan werken. Zodra een baal gereed is kan deze aan de voorzijde worden uitgenomen met de steekkar bij de 75 serie en middels een automatische hydraulische uitworp bij de 150 serie.
Deze meerkamerpersen worden conform CE richtlijn geproduceerd en maken deel uit van een volledige lijn afvalpersen met perskracht van 3 tot 50 ton.
Compact persen zijn leverbaar vanaf €. 3.000,00 excl. BTW.