Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe locatie SUEZ in Berkel en Rodenrijs

Foto: Heembouw

Deze week is een nieuwe locatie van SUEZ geopend. In Berkel en Rodenrijs staat een modern gebouw voor inzameling, op- en overslag. De ingezamelde materialen worden met grove voorsortering klaargemaakt voor verwerking. De locatie in Berkel vervangt de locatie in Delft. Die vestiging is verouderd en de gemeente heeft andere plannen met de grond. Het perceel is 10.000 vierkante meter groot.

De hallen van SUEZ bestaan normaal altijd uit een vloer van beton met een stalen opbouw. Er worden betonblokken gebruikt, om de verschillende ruimtes af te bakenen. Die blokken zijn ook nodig om de stalen opbouw te beschermen. Die is niet stevig genoeg om direct afval tegenaan te schuiven. In Berkel is het anders. De buitenmuren zijn grotendeels van beton. Daardoor zijn er veel minder betonblokken nodig en dit scheelt ruimte. Zo kan elke vierkante meter optimaal worden benut.

Op de bovenverdieping zijn de kantoren en vergaderzalen. Hier is veel glas gebruikt, waardoor het gebouw minder massief lijkt dan het is. De gevelbeplating is van duurzame bouwmaterialen. Dit past prima bij de missie en uitstraling van SUEZ. Het bedrijf verwacht in Berkel ongeveer 60 kiloton afval per jaar binnen te krijgen. De uitdaging is om de poortklanten die eerst naar Delft reden, nu naar Berkel te laten rijden. Nieuwe adres: Celsiusstraat 3, Berkel en Rodenrijs.