Algemeen

De Belgische afvalbeheerder Indaver heeft de omgevingsvergunning ontvangen voor de bouw van een nieuwe demo installatie voor het recyclen van 15.000 ton end-of-life plastics op jaarbasis. De installatie recyclet dagelijks ongeveer vijftig ton plastics tot waardevolle basisgrondstoffen voor de industrie.

Indaver streeft er steeds naar om materialen en energie terug te winnen uit de afvalstromen die ze verwerkt om zo de materiaalketens te sluiten zonder verlies van waarde. De Plastics2chemicals installatie biedt een recyclingoplossing voor bijvoorbeeld gemengde polyolefines enerzijds en polystyreen anderzijds.

Paul De Bruycker, CEO van Indaver: “Met ons innovatieve project, slagen we er in om plastics te recyclen tot basischemicaliën voor de industrie. We maken zo onze ambities waar om als afvalbeheerder een essentiële rol te spelen in de circulaire economie. We winnen waardevolle grondstoffen terug uit plastics en creëren zo waarde voor de maatschappij en onze klanten.” Dankzij de steeds meer verfijnde inzameling en sortering van plastic verpakkingsmaterialen komen in de toekomst meer fracties op de markt die geschikt zijn voor nieuwe recyclingtechnologieën zoals P2C.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven