Algemeen

Vanaf de vestiging in Hardenberg heeft Van der Spek Vianen B.V. een nieuwe Fuchs MHL360F geleverd aan Rouwmaat, die hem gaat inzetten bij hun betoncentrale op de vestiging in Enschede.

Na uitgebreid te hebben geïnventariseerd wat de wensen en mogelijkheden waren in de markt is er door Rouwmaat gekozen voor de nieuwe Fuchs MHL360F. Rouwmaat heeft diverse machines in het zeer uitgebreide machinepark die door Van der Spek zijn geleverd en worden voorzien van service en support vanaf de vestigingen in Vianen en Hardenberg.

Om snel en efficiënt te kunnen werken, is er gekozen om de machine te laten uitvoeren met een giek configuratie, die een bereik heeft van 18 meter. Met de grijper erbij komt het bereik zelfs op 19.5 meter. Net als de andere Fuchs machines is uiteraard ook deze MHL360F voorzien van een zuinige en duurzame Deutz motor. In de 360F is een Deutz TCD 7.8 6-cilinder Tier IV final motor gemonteerd, die is gekoppeld aan de Bosch-Rexroth pompen.

Net als zijn grotere broer, de Fuchs MHL390F, heeft de MHL360F twee pompen voor de functies van de laadinrichting en grijper en een gehele separate hydrauliekpomp voor de zwenkfunctie. Het grote voordeel hiervan is dat de machine optimaal kan werken met de laadinrichting en grijper, zonder dat dit invloed heeft op de zwenk, grote overslagcapaciteiten met een laag brandstofverbruik zijn het resultaat.

Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is, als bij iedere Fuchs, een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig die via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan, naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden, ook de diesel- en Adblue tank gevuld worden, zonder op de machine te hoeven klimmen. Veiligheid staat in ieder Fuchs ontwerp voorop.

De hydraulisch verstelbare cabine zorgt voor een zichthoogte van 6.100 mm, waardoor er altijd goed zicht is op de uit te voeren werkzaamheden. Uiteraard is voor de machinist gezorgd dat alles in de cabine zo ergonomisch mogelijk is opgesteld, de stoel is optimaal te verstellen, zodat alle bedieningen binnen handbereik liggen. Via de grote touchscreen display zijn alle functies te bedienen.

Veel gebruikte functies, als bijvoorbeeld verlichting en ruitenwisser, hebben ook nog drukknoppen binnen het handbereik van de machinist, zodat deze snel zijn in- en uit te schakelen. De vergrote airco-unit zorgt dat, ondanks de grote raamoppervlakten, de cabine op temperatuur blijft zoals de machinist hem instelt. Joystick-besturing zorgt voor een nog beter zicht en ruimte voor de machinist.

Standaard gemonteerde camera’s op achter- en rechterzijde geven een duidelijk beeld van wat er rond de machine plaatsvinden, zodat de veiligheid op het hoogste niveau staat. LED-verlichting geeft de machinist in de vroeg- en late uren een grote lichtopbrengst in het bereik van de kraan. Op de lepelsteel is nog een extra camera gemonteerd om tijdens het lossen nog beter zicht te hebben op de grijper en schades te voorkomen.

Aan de Fuchs is een 2.150 liter grote Kinshofer C40 twee schalengrijper gemonteerd. Voor de smering hiervan is op de grijper door Wiejelo en ILC centrale smeerunit gebouwd, die zorgt voor de smering van de pennen in de grijper. Speciaal aan deze unit is dat hij hydraulisch wordt aangedreven, door middel van de hydrauliek van de grijper. Hij heeft dus geen extra verbinding nodig naar de kraan.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven