Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Fuchs MHL320F geleverd bij G. Brink Oud ijzer en metalen

Vanaf de vestiging in Hardenberg heeft Van der Spek een nieuwe Fuchs MHL320F geleverd bij G. Brink Oud ijzer in metalen in Zandpol. De nieuwe 21 ton wegende machine wordt ingezet voor het op- en overslaan van te recyclen producten en voor het laden en lossen van containers en vrachtwagen. In de Fuchs MHL320F zorgt een zeer zuinige en duurzame Deutz TCD 3.6 motor met 95kW voor de aandrijving, uiteraard voldoet deze aan de nieuwste Stage-V emissie-eisen. De hydraulische pompen zijn van Rexroth en leveren maximaal 290 liter/minuut.

De nieuwe Fuchs MHL320F is voorzien van een zeer veilig en ruim werkplatform op de bovenwagen, dat eenvoudig via een trap toegankelijk is. Op dit werkplatform kunnen alle onderhoudswerkzaamheden eenvoudig worden uitgevoerd. Tevens zijn hier de tankopeningen geplaatst, zodat niet op de machine hoeft te worden geklommen. Natuurlijk zijn bij de MHL320F de koelers separaat geplaatst, zodat optimale koeling is gegarandeerd en zelfs in de meest stoffige omstandigheden de machine kan worden ingezet. Standaard gemonteerde omkeervans zorgen dat de koelers schoon worden geblazen op ingestelde tijden.

Op wens van G. Brink is de nieuwe Fuchs MHL320F uitgevoerd met vier stempelpoten. Aan de machine is een giek- en lepelsteelconfiguratie met een bereik van 9.200 mm geplaatst, waaraan een bak-kinematiek zit voor plaatsing van een sorteergrijper, deze grijper kan als nodig snel worden gewisseld, aangezien op de MHL320F een snelwissel is gemonteerd. Lastdemping op de giek zorgt dat bij rijden met last het comfort voor de machinist blijft gegarandeerd. Standaard is de Fuchs MHL320F voorzien van een camera op het contragewicht en de rechter zijkant zodat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan, doordat de machinist altijd kan zien wat achter- en naast hem gebeurd.