Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Fuchs 340D geleverd aan gebroeders Van Bruchem Zaltbommel

De nieuwe Fuchs 340D zal worden ingezet bij het specialisme waarmee de gebroeders bekend staan in geheel Nederland en omliggende landen, het ontmantelen van transformatoren en elektromotoren. Voor gebroeders Van Bruchem is het niet de eerste Fuchs die Van der Spek Vianen B.V. leverde naast de 340D is er ook een in 2006 geleverd Fuchs 320 actief in Zaltbommel.

De Fuchs is uitgerust met een 7,2 meter giek en een 5,1 meter lepelsteel waarmee een ruim bereik van 12,6 meter wordt gehaald.

Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een goede zichthoogte bereikt worden bij het ontmantelen van de transformatoren en voor be- en ontladen vrachtwagens.

Voor de aandrijving van de Fuchs MHL340D is een 6,0 liter Deutz 6-cilinder Tier III motor met 128Kw verantwoordelijk. Door het vernieuwde koelsysteem is het bronvermogen van de machine t.o.v. de vorige serie met 3dB. Verminderd. De koeling is vergroot zodat de koelvin minder snel hoeft te draaien en de regeling van de oliekoelvin is thermosstatisch geregeld zodat de motor altijd de juist bedrijfstemperatuur heeft.

Opwens van Van Bruchem is de Fuchs uitgerust met een generator van 13kW waardoor er ook een elektromagneet aan de machine gemonteerd kan worden.