Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe elektrische overslagkraan Sennebogen werkt onafgebroken door

Sennebogen Managing Director Erich Sennebogen (links) en Cronimet Ferroleg Directeur Marijo Zeljko (rechts). Foto: Sennebogen

Machinebouwer Sennebogen brengt in samenwerking met het metaalrecycling- en handelsbedrijf Cronimet een nieuwe elektrische overslagkraan op de markt. De 825 Electro Battery is een 30 ton Elektrische overslagmachine. Deze is zowel op batterijen als bekabeld te gebruiken en kan daardoor onafgebroken aan het werk.

De nieuwe machine is voorzien van een 378 kW lithium-ion-accupakket dat achterin is geïnstalleerd. Met dit accupakket zijn er werktijden tot acht uur mogelijk zonder opladen. Als de machine via het laadpunt op de onderwagen op het stroomnet is aangesloten, kan je er stationair mee werken. Het overtollige stroom dat de machine tijdens het werk aan de stekker krijgt, wordt gebruikt om het accupakket weer op te laden. Nog een voordeel is dat de machine kan ook worden aangesloten op conventionele stopcontacten dankzij de ingebouwde lader en het gebruikte 63A CEE-stekkersysteem. Extra investeringen in laadpalen zijn daardoor niet meer nodig.

Voor de chauffeur heeft elektrisch werken ook voordelen. De machine is stiller, trilt minder en is volledig emissievrij.

De Sennebogen 825 Electro Battery wordt aan het publiek gepresenteerd op de Bauma 2022 van 24 tot 31 oktober op de Messe in München.