Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe commercieel directeur voor bandenrecycler Black Bear

Richard Dikkers - Black Bear Carbon

De Nederlandse bandenrecycler Black Bear heeft een nieuwe Commercieel Directeur. Richard Dikkers komt het team van het bedrijf in deze rol versterken.

Black Bear heeft een milieuvriendelijk carbonisatieproces ontwikkeld om gebruikte banden om te zetten in teruggewonnen Carbon Black (rCB) en Tyre Pyrolysis Oil (TPO), twee waardevolle en duurzame materialen. Deze materialen worden verkocht voor gebruik in banden, technisch rubber, coatings, kunststoffen of inkten. Black Bear zal zijn eerste fabriek op industriële schaal ontwikkelen op Chemelot Industrial Park en Dikkers zal hierbij een sleutelrol spelen in het leiden van de commerciële strategie van het bedrijf. 

Richard Dikkers (39) heeft een mastergraad in Bedrijfskunde en bekleedde diverse leidinggevende posities in Finance, Sales en Business Development binnen Oiltanking. Met deze achtergrond brengt hij uitgebreide kennis en ervaring mee naar Black Bear Carbon.  Victor Vreeken, CEO van Black Bear, is enthousiast over het feit dat Dikkers het team komt versterken: “Bij Black Bear geloven we dat de toekomst van carbon black groen is. We hebben hard gewerkt om onze duurzame oplossing wereldwijd onder de aandacht te brengen en we zijn erg blij om Richard in ons team te hebben. Hij is een uiterst bekwame professional die serieus kan bijdragen aan het bereiken van het volgende niveau van ons bedrijf. Wij geloven dat we aanzienlijke hoeveelheden CO2 kunnen besparen op de carbon black markt, het afval-banden probleem kunnen oplossen en tegelijkertijd een winstgevend bedrijf kunnen runnen!”