Algemeen

N + P heeft de ondertekening van het contract voor de wederopbouw van de Nederlandse productielijn van Subcoal Production FRM BV aangekondigd. Deze wordt momenteel gebouwd in Farmsum. De ingebruikname van de faciliteit wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2021.

In 2012 nam N + P het meerderheidsbelang in de Subcoal®-productiefaciliteit in het noorden van Nederland. Na een korte periode kocht het bedrijf het volledige eigendom van de fabriek, die oorspronkelijk in gebruik was genomen in 2010. De afgelopen jaren heeft N + P de ontwikkeling voortgezet en de gepatenteerde Subcoal®-productiemethode verfijnd.

Dit resulteerde in een nieuwe layout om de geleerde lessen van de afgelopen tien jaar te implementeren. De eerste implementatie van het verbeterde ontwerp werd gedaan in de nieuwe productiefaciliteit in het VK, Subcoal Production TSP en nu heeft N + P besloten om ook de Farmsum-productielijn volledig opnieuw op te bouwen met behulp van de best beschikbare technologie.

Door gebruik te maken van het nieuw ontwikkelde productieproces, heeft N + P veel meer flexibiliteit om een ​​verscheidenheid aan verschillende alternatieve brandstofproducten te produceren. Geschikt voor verschillende toepassingen die de afgelopen jaren zijn ontwikkeld. De nieuwe faciliteit maakt ook gebruik van op maat gemaakte apparatuur om verdere controle van belangrijke brandstofparameters zoals chloor, zwavel, stikstof en andere mogelijk te maken.

De nieuwe productielijn heeft een capaciteit van ruim 170 kton per jaar. Om dit bedrag te kunnen verwerken, heeft N + P ook een huurovereenkomst getekend om de beschikbare opslag- en productieruimte uit te breiden. David Driessen, algemeen directeur van de N + P Group: “We werken al bijna een half jaar aan de nieuwbouw Farmsum, samen met onze teams in het hoofdkantoor en in de productiefaciliteit.”

De beslissing van het bestuur om door te gaan met een volledige nieuwbouw is volgens Driessen een duidelijk teken van de ambitie om te groeien en het bedrijf over de hele wereld uit te breiden. “We kijken ernaar uit om onze nieuwe Nederlandse vestiging in gebruik te kunnen nemen en onze activiteiten in Farmsum voort te zetten, waar veel van ons door Subcoal® ontwikkelde werk heeft plaatsgevonden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven