Ga naar hoofdinhoud

Nieuw: KLP® Combi-Damwand

De KLP® Combi-Damwand bestaat uit vuren houten planken die aan de bovenzijde omspoten zijn met gerecycled kunststof. De omspoten KLP® Combi-Damwandplank biedt het voordeel dat er op de lucht-water lijn geen rotting plaatsvindt. De combinatie van hout en kunststof heeft geresulteerd in een zeer stijve damwandplank (gelijk aan tropisch hardhout). Dit product valt onder duurzaamheidklasse 1, dat betekent dat het meer dan 25 jaar meegaat. De KLP® Combi-Damwand biedt een voordelige én duurzame oplossing!

De veer en groef van het hout en het kunststof lopen naadloos in elkaar over, hierdoor kunnen de planken gemakkelijk in elkaar geschoven worden. De planken kunnen met standaard apparatuur gemakkelijk in de grond gedrukt, getrild en/of gespoten worden zonder dat de bovenkant van de plank wordt beschadigd. De KLP® Combi-Damwandplank is leverbaar in verschillende lengtes.

In combinatie met de damwand wordt een staalversterkte kunststof gording gebruikt. De toegepaste gording is aan de uiteinden voorzien van uitsparingen voor het plaatsen van ankerstangen (h.o.h.- afstand anker: 275 cm). De stalen wapening bestaat uit een viertal metalen staven die ervoor zorgen dat de gording een stijfheid heeft die gelijkwaardig is aan een gording van hardhout. Doordat het staal compleet omspoten is, is het volledig beschermd tegen corrosie. De gaten voor het vastzetten van de gording aan de damwandplank zijn gemakkelijk aan te brengen in de gording.