Ga naar hoofdinhoud

Nieuw informatiesysteem voor afvalbranche

Het Friese afvalconcern Omrin en Pieter Bas Automatisering uit Molenhoek (LB) zijn een unieke samenwerking aangegaan om een nieuw samenhangend concernbreed informatiesysteem te ontwikkelen, te leveren en te implementeren voor de planning en administratie van zowel inzameling, logistiek als verwerking van afvalstromen.

Het is de bedoeling van Omrin en Pieter Bas Automatisering om de te ontwikkelen standaard software als nieuwe onderscheidende applicatie in 2010 op de markt te zetten voor met name grote multidisciplinaire bedrijven in de afvalindustrie.
Om dit mogelijk te maken, wordt het nieuwe informatiesysteem niet alleen toegespitst op de wensen van het Omrin-concern, maar wordt nadrukkelijk rekening gehouden met de wensen en behoeften van collega afvalbedrijven om hun ICT te verbeteren.

Het nieuwe systeem wordt gebaseerd op de beproefde standaardpakketten van Pieter Bas Automatisering PB-Transport en PB-Balance. Die pakketten zullen worden geïntegreerd tot één compleet nieuw ICT-systeem. Dit systeem, dat de werktitel ‘PB-Omrin’ heeft gekregen, moet op 1 januari 2010 operationeel zijn.

Het informatiesysteem ‘PB-Omrin’ omvat vier functionele lagen:
* centraal onderhoud, beheer en distributie van basisgegevens;
* ondersteuning van logistieke en administratieve processen van afvalbedrijven;
* datacommunicatie tussen de systemen van de diverse bedrijfsonderdelen
* centraal beschikmaar maken van gegevens voor de managementinformatie.