Algemeen

Nieuw hoofdstuk voor Riwald Dakar Team

Niet alleen de organisatie van de Dakar Rally begint aan iets nieuws, door de zwaarste rally ter wereld te verhuizen naar het Midden-Oosten. Ook het Riwald Dakar Team (RDT) begint aan een nieuw hoofdstuk in de wereld van de rally. Tijdens een ‘geheime’ test in Nederland werd een geheel nieuwe Renault Truck voor het eerst aan de tand gevoeld.

De truck is weer door Mario Kress van MKR ontworpen, in overleg met het RDT. De eerste indrukken van de test zijn veel belovend, “Maar we weten ook dat er nog veel werk te doen is en dat er nog vele testen moeten volgen”, aldus Gert Huzink, die de truck namens het Riwald Dakar Team gaat besturen in de komende Dakar in Saudi-Arabië.

Het is dus geen geheim meer dat het team met een nieuwe truck verschijnt in de komende rally’s. Het ligt echter aan het verloop van de testgegevens wat de eerste rally zal zijn. Het testen van de nieuwe truck gaat na de vakantieperiode verder. Uiteraard is Dakar 2020 het ultieme doel en gaan MKR en RDT er alles aan doen om de truck maximaal te laten presteren.

Ewald en Gert Huzink hopen rondom het jubileum van hun bedrijf, Riwald Recycling, met meer informatie naar buiten kunnen treden. Gert: “We hopen dat we onze fans eind september meer info kunnen geven en met alle details en vernieuwingen naar buiten te kunnen treden.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven