Ga naar hoofdinhoud

Nieuw agentschap hydraulische grijpers voor MaTech BV

MaTech BV is sinds jaren bekend als wereldwijde leverancier van metaalanalyse-instrumenten, guillotine- en, alligatorscharen en kabelrecyclingmachines, nieuw en gebruikt.

Om de markt een nog completer assortiment te kunnen bieden is hier per direct een nieuwe productgroep bijgekomen. Dit zijn hydraulische schroot-, overslag- en sorteergrijpers en mobiele sloop- en schrootscharen, geschikt voor alle soorten en merken kranen.

De producent van deze apparaten is het Italiaanse bedrijf Gusella Equipment srl. MaTech BV neemt de exclusieve distributie voor de Benelux, Duitsland en Engeland op zich.

Het assortiment van Gusella is oneindig breed. De klant kan zelf zijn eigen grijper samenstellen op basis van de bekende criteria; de grijperinhoud, het aantal en de soort schalen en de gewenste draaikop. Hierdoor ontstaat een klantspecifiek product.

De grijpers zijn uitgerust met een vernuftig oliedistributiesysteem. Deze bestaat uit één deel, zonder ringleidingen en zonder lasnaden waardoor de kans op lekken geminimaliseerd is. Optionele veiligheidssystemen zorgen ervoor dat de lading automatisch wordt vastgehouden bij wegvallen van de oliedruk of bij verschuiving van glibberige asymmetrische lading.

Gusella biedt tevens enkele unieke modellen grijpers aan. Deze zijn vervaardigd uit gietstaal en daardoor vele malen sterker dan de “gewone”, uit ijzer geproduceerde, grijpers.
De materialen Hardox 400, 450, 500 worden toegepast voor slijtdelen.