Algemeen

Nestlé introduceert een papieren verpakking voor haar YES! repen. De producent verpakt het tussendoortje in papier door middel van high-speed flow wrap technologie. Omdat het papier nog voor dertien procent uit coatingmateriaal bestaat, heeft Nestlé in Nederland nog een uitdaging om het met het oud papier te laten inzamelen.

Tot nu toe was hoge snelheid productie van de houdbare tussendoortjes alleen mogelijk met plasticfolie of met gelamineerde verpakkingsmaterialen. Nu kunnen fabrikanten op grote schaal gebruikmaken van papier, terwijl ze ook de productkwaliteit en houdbaarheid kunnen waarborgen, aldus Nestlé.

De papieren verpakking is onderdeel van Nestlé’s streven om in 2025 uitsluitend nog recyclebare of herbruikbare verpakkingen te gebruiken. In de landen waar dit mogelijk is, wordt de papieren verpakking op grote schaal gerecycled. Het toegepaste papier komt van duurzame bronnen, gecertificeerd door de Forest Stewardship Council (FSC) en The Program for the Endorsement of Forest Certification.

‘YES!’ brengt met de nieuwe papieren verpakking ook een uitdaging aan het licht in Nederland, want in ons land is, in tegenstelling tot andere landen, de norm dat papier pas in de oud papierbak mag als het honderd procent papiervezel bevat. De nieuwe YES! verpakking bestaat uit 87 procent papiervezel en voor dertien procent uit een op water gebaseerde seal coating om de houdbaarheid van het voedingsproduct te garanderen.

“De structuur is vergelijkbaar met een tijdschrift dat in de oud papierbak gaat. Daarom zijn we met verschillende partijen in gesprek, om te kijken wat voor recyclingmogelijkheden deze papieren verpakking biedt in ons land. Zo leren we elke dag bij”, aldus Martine Olijslagers-Kuip, directeur Chocolade Nestlé Nederland.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven