Algemeen

Nestlé wil tot twee miljard Zwitserse Franken investeren om de verschuiving van nieuw geproduceerde kunststoffen naar gerecyclede plastics te leiden en de ontwikkeling van innovatieve duurzame verpakkingsoplossingen te versnellen. Omgerekend is dat zo’n 1,86 miljard euro.

Om meer markt te creëren voor het normaal gesproken moeilijk te recyclen materiaal, koopt Nestlé maximaal twee miljoen ton gerecycled plastic van voedingskwaliteit in. De producent wijst meer dan 1,5 miljard Zwitserse Frank (1,4 miljard euro) toe aan het betalen van een premie voor deze materialen tussen nu en 2025. Nestlé streeft naar operationele efficiëntie om dit initiatief winst neutraal te houden, laat de multinational weten.

“Plastic mag nooit op de vuilnisbelt of als afval eindigen”, zegt Mark Schneider, ceo van Nestlé. “Het veilig maken van gerecycled plastic voor voedsel is een enorme uitdaging voor onze industrie. Daarom willen we naast het minimaliseren van het gebruik van plastic en het verzamelen van afval, de kringloop sluiten en meer plastic oneindig recyclebaar maken. We nemen gedurfde stappen om een bredere markt voor gerecycled plastic van voedingskwaliteit te creëren en innovatie in de verpakkingsindustrie te stimuleren.”

Nestlé deed eerder de toezegging al haar verpakkingen in 2025 recyclebaar of herbruikbaar te laten zijn. Nu belooft Nestlé ook het gebruik van nieuwe kunststoffen in dezelfde periode met een derde verminderen, terwijl ze samenwerkt met anderen om de circulaire economie te bevorderen en plastic afval van oceanen, meren en rivieren op te ruimen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven