Ga naar hoofdinhoud

Nelson laat oude schoenen tot grondstoffen verwerken

Foto: Shutterstock

Schoenenwinkel Nelson Schoenen start een inzamelproject om van oude schoenen weer grondstoffen te laten maken. Deze grondstoffen worden weer gebruikt voor deurmatten, voetbalvelden en nieuwe schoenen. Dit doen ze in samenwerking met schoenenrecycler FastFeetGrinded.

In de 110 winkels van Nelson Schoenen in Nederland komen inzamelbakken waar consumenten hun oude schoenen kunnen inleveren. “Oude, gedragen schoenen die uiteindelijk op een afvalberg belanden moet tot het verleden gaan horen”, zegt Laura van Dam, Marketing Manager van Nelson Schoenen. “De fashionwereld is nog altijd vervuilend. Door het inzamelen van oude, gedragen schoenen en deze uiteindelijk via onze samenwerkende partij FastFeetGrinded tot nieuwe grondstof te ontwikkelen, maken we de cirkel rond.”

Wekelijks zullen de schoenen worden opgehaald en worden verwerkt bij FastFeetGrinded. Danny Pormes, founder en Director van FastFeetGrinded: “Wij hebben een uniek proces ontwikkeld waarbij we gedragen schoenen tot een nieuwe grondstof kunnen verwerken. We zijn ontzettend blij met een partner als Nelson die uitermate goed bij ons concept past. Samen proberen de we de Nederlandse consument bewust te maken en ze de kans te geven, oude schoenen uit het afvalproces te houden”.

Foto: Nelson Schoenen

Lees ook: