Algemeen
Dagvoorzitter Anna Gimbrère.

Op 25 november 2020, vanaf 14.00 uur staat het thema ‘Recycling: Nederland Circulair in de praktijk’ centraal tijdens een twee uur durende livestream conferentie vanuit de speciaal gecreëerde Fokker Studio in Den Haag.

Dit voorjaar moest het eerste Nationaal Recycling Congres vanwege de Corona crisis worden uitgesteld. Twee dagen voor de geplande datum 18 maart (Global Recycling Day 2020) trad in ons land de intelligente lockdown in werking. Inmiddels zijn we ruim een half jaar verder en zijn de coronamaatregelen in verband met een ‘tweede golf’ weer aangescherpt.

Vooruitlopend hierop hebben de organisatoren FNOI (oudpapier), MRF (metaalrecycling), NRK Recycling (kunststofrecycling) en VHT (textielherwinning), besloten om het programma in aangepaste vorm online te gaan aanbieden.

Tijdens het online congres ontvouwen de partners onder dagvoorzitterschap van wetenschapsjournalist Anna Gimbrère, in aanwezigheid van staatssecretaris Stientje van Veldhoven van I&W, hun gezamenlijke visie op de rol van onze branches bij de totstandkoming van een circulair Nederland, en de voorwaarden die vanuit hun perspectief nodig zijn om zover te komen.

Columnist en economieredacteur Mathijs Bouman gaat in op de economische impact van Nederland Circulair. En tussendoor zijn koplopers uit eigen kring op het podium aan het woord om met praktijkvoorbeelden van innovatieve oplossingen het belang van professioneel hergebruik en recycling te onderstrepen.

Via het online congresplatform wordt in de weken na de conferentie elke week een ‘Koploper van de Week’ uit de recyclingbranche centraal gesteld. Het voorlopige programma voor het virtuele Nationaal Recycling Congres is hier te bezichtigen. Meer informatie over programma en inschrijving volgt spoedig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven