Algemeen

Rigter handelsonderneming heeft sinds najaar 2019 meerdere powerpacks in de verhuur. Deze powerpacks zijn in samenwerking met Hemos ontwikkeld en hebben verschillende opties waardoor de inzetbaarheid zeer groot is. Zo zit er een zwaar hijsframe in verwerkt, zodat de unit aan iedere telekraan, vakwerkgiekkraan, vouwkraan of ander hijsmiddel kan worden opgehangen.

Het grote voordeel is ook dat er veel veiliger gewerkt kan worden en met minder mensen. Er wordt met een afstandsbediening gewerkt en korte slangen naar het uitrustingsstuk. Hierdoor is slangbreuk tot een minimum beperkt en hoeven er geen mensen de slang te begeleiden. Het is dus een win- winsituatie voor zowel klant, kraanverhuurder en onze verhuurafdeling. Maar ook losse verhuur in stationaire toepassing is mogelijk.

De units zijn voorzien van 180 of 430 pk motoren volgens de laatste emissie-eisen en kunnen een flow en druk genereren van 330 liter en 320 bar of 600 liter en 350 bar. Er zijn inmiddels al meerdere projecten geboekt bij grotere spelers zoals: Lek Sloopwerken, Meuva – Schotte en Deme Offshore. Momenteel draait er een unit bij de zeesluis in IJmuiden bij het open IJ project.

Hier is tevens een 5000 liter heavy duty grijper bij verhuurd met aangeschroefde tanden, die het vergruisde puin uit de nieuwe zeesluisdok graaft. Hier zaten verstevigingen in die Lek sloopwerken verwijdert en vergruisd heeft. Hij hangt hier aan een Demag 3800 kraan van Mammoet met 85 meter bereik.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven