Algemeen

De Metaal Recycling Federatie (MRF) en een aantal producentenorganisaties hebben een stimuleringsregeling afgesproken die moet leiden tot een hogere inzameling van Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparaten (AEEA).

Kern van de regeling is dat metaalrecyclers extra inspanningen verrichten om meer e-waste te sorteren naar vier categorieën en gescheiden aan te leveren bij een -gecertificeerde collega. Hiervoor ontvangen zij een vergoeding: 50 euro per ton voor in Nederland ingezamelde en gescheiden stromen AEEA naast de eventuele schrootwaarde. De regeling trad 1 september 2019 in werking en loopt tot 1 september 2020.
De volgende producentenorganisaties zijn bij de regeling betrokken: de bij NVMP/Wecycle aangesloten stichtingen FIAR CE, ICT Milieu, LightRec, SMR, SVEG en Witgoed en daarnaast stichting Recycling Technologische Apparatuur en WEEE Nederland.
De Regeling Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparatuur (AEEA) schrijft voor dat Nederland in 2019 65 procent van alle op de markt gebrachte elektrische en elektronische apparatuur wordt ingezameld. In 2018 behaalde Nederland een inzamelresultaat van 49 procent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven