Algemeen

Mondi, producent van innovatieve en duurzame papier- en verpakkingsoplossingen, demonstreert op de vakbeurs FachPack in Neurenberg haar EcoSolutions-aanpak. Partners committeren zich hun verbintenissen na te komen, door middel van drie acties: vervangen, reduceren en recyclen.

EcoSolutions is de klantgerichte aanpak van Mondi. Zowel papier als plastic hebben specifieke eigenschappen, die ze geschikt maken voor verschillende doeleinden. Het optimaliseren van het materiaal dat wordt gebruikt voor de verpakking maakt deel uit van het framework van Mondi: ‘papier waar mogelijk, plastic wanneer nuttig’.

Een voorbeeld van vervangen is PerFORMing. Dit is een nieuwe tray gemaakt van Mondi’s Advantage Formable bruin papier, met een respectieve barrière die plastic vervangt. Ook de e-commerce papieren MailerBag, vervaardigd van sack kraft papier, is een vervanger voor kunststof mail-enveloppen.

Reduceren gebeurt bijvoorbeeld bij het Easy-pak. Dit is een grote volume doos met automatische bodem, die onder meer de hoeveelheid materiaal en vrachtruimte verlaagt. SizeMeMailer is een e-commerce envelop, die snel in grootte kan worden aangepast en zo de hoeveelheid lucht in het transport vermindert.

Het ontwikkelen van hybride papier en kunststof oplossingen uit mono-materiaal die specifiek ontworpen zijn voor recycling, daarvan is de StripPouch een voorbeeld, stelt Mondi. Het is een volledig recyclebare stazak uit mono-materiaal dat de Cradle-to-Cradle richtlijnen omvat.

Tijdens de vakbeurs in Neurenberg – 24 tot en met 26 september – toont Mondi de EcoSolutions-aanpak in hal 7, stand 258.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven