Ga naar hoofdinhoud

Mobiel wegen levert Bruins & Kwast veel voordeel op

Met de aanschaf van een vierde Pfreundt WK50-E voorziet Groen Recycling Twente BV uit Goor (onderdeel van Bruins & Kwast) ook haar nieuwste wiellader van slimme weegtechniek. “Met ons mobiel weegsysteem weten we precies wat we doen”, stelt bedrijfsleider Eugenio Rouwenhorst. “We hebben meer inzicht in onze processen en hebben veel minder handling. Meten is weten!”

De overstap op Pfreundt mobiele weegunits op de wielladers heeft Bruins & Kwast veel voordelen gebracht. Het systeem wordt nu ook op de jongste Volvo geïnstalleerd. “Als de nieuwe L90 straks wordt afgeleverd, draaien er bij ons in totaal vijf wielladers met Pfreundt erop”, vertelt Eugenio Rouwenhorst. “Drie grote Volvo L120’s met 10 kuubs bakken en twee kleinere L90’s.”

Flinke besparing
Bruins & Kwast is gespecialiseerd in het verwerken van afvalproducten tot hoogwaardige grondstoffen voor hergebruik. Onder het motto ‘Energiek in natuur en milieu‘ passeert jaarlijkse zo’n 200.000 ton groen,hout en overig afval het terrein in Goor.

Uitlezen op afstand
De nauwkeurige druksensoren van het Pfreundt systeem registeren dynamisch, dus ook tijdens de rit, exact hoeveel product er in de bak van de wiellader zit.

IJkwaardig
Gezien de handelstoepassing zijn alle Pfreundt mobiele weegsystemen die Bruins & Kwast inzet ijkwaardig. Dankzij het mobiele weegsysteem weten al tijdens het laadproces dat we geen overgewicht bereiken. Dat scheelt claims en veel correcties achteraf.”