Algemeen

Mobiel sorteercentrum voor festivalafval

Met het festivalseizoen in volle gang neemt Beelen Event Services de nieuwste NEXT innovatie in gebruik; Een speciaal ontworpen mobiel sorteercentrum om festivalafval te scheiden tot schone monostromen en grondstoffen!

Duurzaamheid en circulariteit worden gelukkig steeds belangrijker bij festivals en grote evenementen. Samen met opdrachtgevers en partners gaan Beelen Event Services en Beelen NEXT de uitdaging aan om festivals afvalvrij te maken. Door het inzetten van speciaal ontworpen inzamelmiddelen en promotieteams worden bezoekers aangemoedigd om hun afval zoveel mogelijk te scheiden. Nascheiding blijft desondanks belangrijk!

Speciaal daarvoor is een sorteercentrum ontwikkeld. Met dit centrum kan festivalafval gemakkelijk en snel worden gesorteerd, de schone stromen – zoals plastic of blik – kunnen vervolgens rechtstreeks als grondstof naar de verwerkers. De sorteerlijn is een mooie aanvulling op de composteermachine die Beelen eerder dit jaar lanceerde;

Met deze mobiele machine kan op locatie GFT afval, composteerbaar verpakkingsafval en – disposables worden omgezet in compost. Dit leidt tot een reductie van 85 procent in volume. Van elke 100 kg GFT- en composteerbaar materiaal blijft slechts 15 kg compost over. De overgebleven compost kan eenvoudig worden afgevoerd met het GFT afval of – nog veel beter – op het festivalterrein worden verspreid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven