Algemeen

Na het succes van de Mistral+ Full Package, blijft Pellenc ST innoveren. Het Franse bedrijf lanceert een nieuw verbonden en upgradebare machine, om de uitdagingen van de recyclingsector aan te gaan. De laatste jaren zagen de sorteercentra de afvalstromen steeds complexer en omvangrijker worden. De uitdaging is dus de exploitanten te begeleiden bij de modernisering van hun industrie en op duurzame wijze technologische oplossingen te bieden voor wisselende problemen, die aangepast kunnen worden aan de toekomstige ontwikkelingen.

De Mistral+ Connect heeft hetzelfde robuuste ontwerp en alles-in-één concept als de Mistral+ Full Package. Dit TÜV-Rheinland gecertificeerde apparaat combineert een snelle transportband, een detectiesysteem en een uitwerpbak om de kwaliteit van de hele sorteerketen te garanderen. De machine is ontwikkeld als een volledig ergonomisch systeem, eenvoudig te integreren en eenvoudig en veilig toegankelijk voor operators. Zo kunnen de operators in alle rust het binnenwerk van de bak betreden voor onderhoudswerkzaamheden en hoeven ze dankzij het toegangsplatform de lijn niet stil te leggen om lampen en scanners schoon te maken.

Uitgerust met de laatste generaties detectietechnologie onderscheidt deze nieuwe serie machines zich door zijn sorteerprestaties. Het nieuwe ‘FLOW Detection’-systeem combineert een nieuwe spectrometer, die een breed NIR/VIS-spectrum dekt, met een geconcentreerde lichtbundel. Dankzij deze combinatie kunnen afvalfracties met een grotere zuiverheid worden teruggewonnen. De “FLOW Detection” draagt met name bij aan een beter onderscheid van papier en karton in de sorteercentra.

Om de exploitanten beter te kunnen begeleiden bij hun streven naar betere prestaties heeft Pellenc ST ervoor gekozen om de Full Package-uitrusting standaard te voorzien van een serie sensoren en service op afstand of op locatie. Met de verschillende sensoren kunnen aanvullende gegevens worden verzameld om een feitenlogboek van machines aan te leggen en te analyseren, defecten en verstoppingen te voorkomen en slijtage tegen te gaan. Daarnaast maken sensoren het mogelijk de samenstelling en verdeling van de flow te analyseren. Deze gegevens stellen exploitanten in staat om samen met experts van Pellenc ST gerichtere corrigerende acties te ondernemen om de beschikbaarheidsgraad van de vestigingen en de sorteerkwaliteit te verbeteren.

Ten slotte garandeert Pellenc ST dat zijn machines upgradebaar zijn. Pellenc ST, reeds erkend wegens de modulariteit van zijn apparatuur, versterkt zijn aanbod met de ‘Future Proof’-garantie op al zijn Mistral+ Connect-machines. Deze garantie is mogelijk gemaakt dankzij het CNSsoftwareplatform ‘Central Nervous System’. Het CNS biedt standaard de mogelijkheid om toekomstige technologieën en sensoren van Pellenc ST te integreren, zoals IoT, Watermarking en Artifical Intelligence als upgrades.