Algemeen

Het verbreden van kennis van recyclebare materialen in de industrie kan leiden tot minder verliezen van grondstoffen. Dit blijkt uit het onderzoek dat leverancier in opslag- en transportmiddelen Kruizinga.nl deed onder medewerkers in de industrie.

Volgens het onderzoek van Kruizinga.nl is er binnen de industriesector gebrek aan kennis over de recyclebaarheid van bijvoorbeeld staal, aluminium en kunststof. Materiaal waaruit opslag- en transportmiddelen zijn gemaakt. Medewerkers in de leeftijd tot 30 jaar hebben de minste kennis van recyclebare materialen. Zo denkt 40 procent van de ondervraagde medewerkers dat een aluminium kist slechts deels te recyclen en 8 procent denkt dat die helemaal niet te recyclen is.

Meer kennis, minder weggooien

Volgens de managing director van Kruizinga.nl, Boris Vildósola Bustos, is de kans groot dat kostbare materialen ongesorteerd worden weggegooid door het gebrek aan kennis. “Zonde”, zegt hij. “Je moet om te beginnen nooit iets weggooien voordat je gekeken hebt of het herbruikbaar is. Pas als het te kapot of versleten is om te laten repareren, ga je na of het materiaal recyclebaar is. Daar heb je echter wel basale materiaalkennis voor nodig en uit ons onderzoek blijkt dat daar wel iets aan schort”. Boris Vildósola Bustos denkt dat een eenvoudige materiaalcursus kan helpen bij de bewustwording en daarmee het minder weggooien van bruikbare materialen.

Kruizinga.nl liet het onderzoek uitvoeren onder 376 medewerkers in de industriesector. Hieronder bevonden zich onder andere productiemedewerkers, projectleiders, management en bedrijfseigenaren.