Algemeen

Minder auto’s aangemeld voor demontage

foto: Shutterstock

Vorig jaar werden er flink minder auto’s aangemeld voor demontage bij de autodemontagebedrijven. Met een daling van 20 procent noemt Auto Recycling Nederland het aantal van 176.887 auto’s ‘historisch laag’. Van de afgedankte auto’s lag de recyclingprestatie gelijk met vorig jaar op 98.7%.

De daling van 220.926 in 2021 naar 176.887 in 2022 is volgens ARN directeur Paul Dietz verschillende oorzaken, waarvan de lage nieuwverkoop en de stijging van de export van oude auto’s het belangrijkste zijn. “Vorig jaar was een bijzonder jaar waarin door leveringsproblemen minder nieuwe auto’s zijn verkocht. Daarnaast is de export van auto’s in 2022 toegenomen, met name in de groep voertuigen van 16-25 jaar. Hierdoor zijn er in Nederland minder sloopauto’s bij de demontagebedrijven terecht gekomen.”

Batterijen gerecycled

In 2022 is via ARN 113.282 kilo aan autobatterijen en batterijmodules gerecycled (76%) of voor second use toepassingen ingezet (24%). De second use toepassing is bijvoorbeeld het gebruik van de batterijen voor energievoorziening op een evenement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.