Algemeen

Als leverancier van Metso in Nederland had BIA BV onlangs de eer om een Metso C96 stationaire kaakbreker in bedrijf te stellen bij de firma Menten-Hilkens in het Belgische Haelen.

De bijna 12 ton wegende breker werd door het serviceteam van BIA, in samenwerking met de technische dienst van Menten-Hilkens, in bedrijf gesteld. Door zijn modulaire bouw kon de machine eenvoudig in de bestaande recyclinginstallatie ingebouwd worden.

De machine heeft een bestaande kaakbreker vervangen, die inmiddels de nodige tonnen gebroken had. De Metso C96 is uitgerust met alle denkbare opties om de stroom staalslakken zo efficiënt mogelijk te breken. Een belangrijk onderdeel van de breker is de automatische brekerplaat verstelling.

De Active Setting Control (ASC) zorgt ervoor dat de breker opent bij een onbreekbaar product en daarna ook weer sluit naar zijn originele instelling (binnen enkele tiental seconden). Dit zorgt ervoor dat de productie wordt verhoogd en voorkomt het regelmatig moeten vervangen van de normale buigplaat.

Met de aanvulling van Metso Nordtrack op het bestaande assortiment, is BIA in staat een nog breder programma aan machines aan te bieden. De serie bestaat uit negentien nieuwe machines en bevat zowel mobiele brekers, mobiele zeven en transportbanden. De machines zijn zeer compleet uitgevoerd en kunnen direct in productie.

Service en kennis zijn altijd dichtbij en onderdelen worden geleverd vanuit het Europese magazijn van Metso, dat is gevestigd in Nederland. Inclusief de jarenlange ervaring van BIA op het gebied van recycling, bestaat de samenwerking tussen Metso en BIA inmiddels negentig jaar.

Menten-Hilkens metaalrecycling bestaat sinds 1965 en is hét bedrijf voor metaalrecycling, metaalhandel en paardenstallen op maat in Belgisch-Limburg en omstreken. Het bedrijf beschikt over een modern machinepark, met verschillende scheidings- en bewerkingsprocessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven