Ga naar hoofdinhoud

Komend jaar weer een jaar vol uitdagingen voor metaalrecyclers

Willeke Ketting

Na een bewogen 2022, wordt ook 2023 een jaar met de nodige obstakels voor de metaalrecyclers. Zo blikt Willeke Ketting vooruit op het komende jaar in haar eerste speech als voorzitter van de Metaal Recycling Federatie, tijdens de nieuwjaarsborrel. Een van de uitdagingen is het Digitaal Opkopers Register, waarvoor de MRF op 9 februari een rondetafelgesprek heeft met de volksvertegenwoordigers om daar de bezwaren vanuit de sector kenbaar te maken.

Na twee coronajaren waarin alle bijeenkomsten niet mogelijk waren, was de afgelopen nieuwjaarsreceptie voor MRF voorzitter Willeke Ketting de eerste. “En daarmee dus ook mijn eerste speech, want dat hoort er dan bij, blijkbaar”, begint Ketting haar toespraak aan de in grote getale toegestroomde MRF-leden en genodigden. Ze blikt terug op een jaar met onverwachte wendingen, zoals de gesloten beurs na een nikkelkoers die door het plafond ging, en de gevolgen van de Russische inval in Oekraïne. De gevolgen van die inval zullen zich uitstrekken over het komende jaar. Maar ook de Europese Verordening Overbrenging Afvalstoffen, contante betalingen en branden zijn dossiers die de MRF het komende jaar hoog op agenda heeft staan.

Ondanks dat de toekomst zich niet laat voorspellen en er enkele flinke hobbels te nemen zijn, kijkt Ketting met vertrouwen naar het aankomende jaar. “Ik ben er van overtuigd dat we ten aanzien van alle uitdagingen onze weg zullen vinden, omdat we een volwassen industrie zijn geworden en omdat we flexibel en innovatief blijken te zijn”.

Tijdens de aankomende RMB Live!, op 24 januari van 12:00-12:45, is Willeke Ketting te gast. In 45 minuten vertellen we je graag hoe recyclers het hoofd boven water houden in tijden van crisis. Ben je al abonnee? Dan is het webinar voor jou geheel gratis!
Meld je nu aan!