Ga naar hoofdinhoud

Vlaamse metaalrecycler in beroep na weigeren omgevingsvergunning

Foto: Shutterstock

Stevens Metaalrecycling in Genk zegt in beroep te gaan tegen het weigeren van de omgevingsvergunning door de Provincie Limburg. De Vlaamse Milieumaatschappij wijst het bedrijf namelijk aan als een van de verantwoordelijke bedrijven voor de schadelijke stoffen PCB en dioxines, zo meldt nieuwszender VRT.

In de aanvraag van Stevens stond volgens de nieuwszender onder andere het opslaan van maximaal 20.000 ton schoot, een shreddercapaciteit van 1.000 ton per dag, nieuwe loodsen, waterbuffers, bezinkingsbekken, groenaanplanting en een groenscherm. Daarbij wil het bedrijf een ultrafilter plaatsen om de uitstoot bij de shredder te halveren. Hierbij stond een termijn van maximaal twee jaar. Die termijn vond de Provincie te lang. Het stapelen van schroot tot 12 meter hoog, waarvoor ook aanvraag is gedaan, zou volgens de provincie ook zorgen voor meer stikstofemissie dus ook dat was een van de bezwaren.

Voor Stevens kwam de weigering van de omgevingsvergunning als verrassing en ze gaan daarom ook in bezwaar tegen dit besluit bij de Vlaamse minister van Omgeving.