Ga naar hoofdinhoud

Megasloopkraan The Genius van Bnext.nl is groot en veelzijdig

Foto: Bnext.nl

Recycler Bnext.nl (voorheen Beelen.nl) presenteert een megasloopkraan met operationeel gewicht van 320 ton, een werkhoogte tot 70 meter en op te bouwen met verschillende giekconfiguraties en een verscheidenheid aan tools. Deze kraan heeft de naam The Genius meegekregen.

De nieuwe kraan kan uitgerust worden met tools als een 16 tons beton- en schootschaar, hydraulische hamer en een betonfrees. De machine is demontabel en daardoor eenvoudiger transporteerbaar. De kraan is door de 16 tons beton- en schootschaar uitermate geschikt voor grote industriële- en infrawerken. Daarnaast is The Genius tot 30 meter diepte onderwater inzetbaar voor offshore en kadewerken.

Hergebruik van afgekeurd staal

Het ballast van de megasloopkraan is opgebouwd uit 59 ton staal. Hierbij is gekozen voor staal dat door de fabrikant is afgekeurd vanwege een kleine productiefout. Het dient immers enkel als ballast en daarbij is het benodigd gewicht belangrijk.

Eigen beheer

De kraan is door Bnext.nl volledig in eigen beheer ontwikkeld. Dit deden ze in samenwerking met STC  Coevorden (gespecialiseerd in het aanpassen van grondverzetmachines) en Pon Equipment Nederland.

Foto: Bnext.nl