Algemeen

McDonald’s presenteert het ‘Better M’-platform: een breed opgezet programma om in de Europese markt het gebruik van plastic te verminderen en de recyclebaarheid van verpakkingen te verbeteren. Eén van de initiatieven is om de McFlurry voortaan in een nieuwe verpakking zonder plastic deksel aan te bieden in Europese restaurants van McDonald’s, waaronder in Nederland.

Ook zullen in verschillende Europese restaurants alternatieven voor de plastic lepel bij de McFlurry en een verbeterd papieren rietje worden getest. McDonald’s richt zich met het ‘Better M’-platform op het implementeren van veranderingen in de verpakkingsketen, die een duurzame impact én een positief effect op de ervaring van de consument hebben.

McDonald’s test de initiatieven in bestaande restaurants in Europa, waarbij de omvang van het bedrijf wordt ingezet om succesvolle initiatieven over het gehele continent uit te rollen. Door de innovatieve oplossingen te testen in geselecteerde restaurants in Europa, maakt de consument direct kennis met nieuwe initiatieven. De feedback die op deze wijze wordt verzameld, wordt ingezet om te besluiten welke nieuwe ideeën verbeterd, opgeschaald of geïmplementeerd worden.

Ook Nederland is onderdeel van Better M. Zo zijn afgelopen zomer alle ballonnen in het Happy Meal vervangen door maskertjes van gerecycled papier. Een tiental restaurants in Nederland doet diverse tests met het uitgeven van minder en duurzamere materialen, zoals minder dekseltjes, papieren rietjes en herbruikbare koffiebekers.

Hiernaast werkt McDonald’s verder aan de verduurzaming van voorverpakte producten (zoals de sap- en smoothie flesjes die zijn gemaakt van honderd procent gerecycled PET), stimuleren ze leveranciers om zo min mogelijk omverpakkingen te gebruiken en zetten ze in op bron- en nascheiding, recycling en het verminderen van zwerfafval. Met de tests die nu lopen, worden in 2020 en 2021 diverse veranderingen landelijk uitgerold.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven