Ga naar hoofdinhoud

Marijs presenteert de Terex Pegson XH250 compacte roterende rupsbreker

Na intensieve praktijktesten is het eindelijk zover dat Marijs Recyclingtechniek de geheel nieuwe Terex Pegson XH250 roterende rups-puinbreker kan introduceren in Nederland.

Bij de ontwikkeling van de XH250 heeft Pegson zeer goed geluisterd naar de wensen van de dealers en zijn klanten. Waarbij bedrijfszekerheid,eenvoud en lage exploitatiekosten als zeer belangrijke punten werden genoemd.

Pegson heeft de XH250 voorzien van een trilgoot onder de breker,wat uniek is in zijn klasse. Deze trilgoot heeft in de recycling zijn noodzaak bewezen, zonder deze “bescherming” onder een roterende breker zijn beschadigingen van de transportbanden door ijzer een feit. Met als resultaat hoge reparatiekosten en stilstand van de machine

Als hart op de machine is een geheel nieuw ontwikkelde roterende breker geplaatst die een rotor heeft met een breedte en diameter van 860mm. De prallwerken zijn evenals op de Pegson 1412 voorzien van geheel hydraulische verstelling,daardoor zijn ze zeer gemakkelijk te verstellen en worden problemen voorkomen als er grote ijzerdelen door de breker gaan.Overdrukventielen zorgen dan dat de prallwerken kunnen wijken en daarna weer op de ingestelde afstelling terugkomen. De rotorsnelheid kan worden versteld tussen
de 32 en 38 m/s

.

Op zeer korte termijn zal de eerste Pegson XH250 in Nederland arriveren om aan de Nederlandse recycling- en sloopbedrijven te worden getoond.