Algemeen

Marcom is vorige jaar begonnen met de import van de compacte, rupsmobiele zeven van PORTAFILL, uit Noord-Ierland.

Mussche B.V., het aannemersbedrijf uit Staphorst, heeft een nieuwe Portafill 2000 CT, compacte rupsmobiele zeef in gebruik genomen. De machine zal worden gebruikt achter de rupsmobiele breker van Mussche en als grondzeef.

Het bijzondere aan deze machine is de zeer compacte bouw, gekoppeld aan een grote capaciteit.

De 2000 CT is op het werk 8,76 m lang, 2,29 m breed en 2,86 m hoog. De tweedeks zeefbox van 1.850 x 2.590 mm kan naar keuze worden voorzien van een stavendek als bovendek of een vingerzeef- of gaasdek. Het onderdek kan met gaas of b.v. een snarendek worden bespannen. De transportmaten zijn l x b x h: 6,15 x 2,29 x 2,97 m. Het gewicht is 10 ton.

De grote capaciteit wordt bereikt, door de grote amplitude van de agressieve zeef: ca. 1 cm. De machine is zeer geschikt voor het uitzeven van kleine tot grotere hoeveelheden grond, puin, asfalt, grind, slakken, zand, etc. Door de grote capaciteit, gekoppeld aan de grote mobiliteit en het relatief geringe ruimtebeslag, kan deze machine ook goed worden ingezet achter mobiele brekers, b.v. om de overkorrel uit te zeven.

Marcom heeft recent een Portafill 2000 CT geleverd aan Oosterbeek en Zoon uit Den Helder, waar de machine achter een MFL 100/100 draait. Tevens zijn er twee geleverd aan Agro Recycling N.V. uit Wetteren (BE), die achter respectievelijk een OM Saturno (1070 x 7