Algemeen

Het verbouwen van een woning kost tijd en geld. Als je duurzaam en milieubewust verbouwd, wordt het onderhoud van een woning goedkoper. Het kost nu eenmaal veel tijd, maar het is wel een goede investering. Een slim idee is om de juiste materialen te gebruiken. Denk hier aan bijvoorbeeld kunststof of EPDM van Vos kunststoffen. Doordat een materiaal langer meegaat, heb je hier op de lange termijn veel profijt van. Een verbouwing kost meestal veel geld, maar dit is niet altijd het geval. In dit artikel neem ik jou mee om het meeste uit jouw budget voor een verbouwing te halen.

Het gebruik van sloopmateriaal
Onder sloopmateriaal valt al het materiaal dat afkomstig is van het slopen van bijvoorbeeld een gebouw. Denk hierbij aan stenen en hout dat overblijft. Het voordeel van sloopmateriaal is dat je deze kunt hergebruiken.Hierdoor zijn deze materialen goedkoper dan wanneer je deze nieuw koopt. Sloopmateriaal kun je kopen bij een vuilnisbelt, maar ook bij een kringloopwinkel. Hierdoor houd je geld over om aan andere dingen te besteden. Ook kan het geen kwaad om aan vrienden te vragen of zij materiaal hebben dat ze niet gebruiken. Zo kun je de kosten zo laag mogelijk houden.

Energiebesparende methodes
Een andere manier om duurzaam en milieubewust te verbouwen is door gebruik te maken van energiebesparende methodes. Een voorbeeld hiervan is het aanleggen van zonnepanelen. Zonnepanelen kun je relatief goedkoop kopen, omdat op deze panelen een subsidie zit van de overheid. Tevens krijg je elke maand een deel van het geld terug (mits je huis goed geïsoleerd is). Op die manier betalen de zonnepanelen zich snel terug. Om zonnepanelen te laten werken is het belangrijk om tijdens het verbouwen je huis goed te isoleren. Doordat je huis beter geïsoleerd is, blijft de warmte beter in het huis. Hierdoor hoef je minder te stoken.

Duurzame materialen
Tot slot is het belangrijk om duurzame materialen te gebruiken in een verbouwing. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hout dat lokaal wordt geproduceerd. Hierdoor hoeft het hout niet overzees te komen, waardoor jij jouw ecologische voetafdruk beperkt. Dit is niet alleen goed voor jouw portemonnee, maar ook voor de planeet. De conclusie is dus dat je met een krap budget toch duurzaam en milieubewust kan verbouwen. Als je slim gebruikt maakt van de juiste materialen bijvoorbeeld kunststoffen houd je geld over voor in de toekomst. Want op de lange termijn is duurzaamheid de beste manier om geld te besparen.