Ga naar hoofdinhoud

Magneetnieuws voor de recyclingindustrie

Envirotec bv, Waalwijk, deeluitmakend van de internationaal opererende van Gansewinkelgroep, heeft onlangs haar opdracht voor een Bovenband Magneet Separator voor haar Plasticollect project in N-Frankrijk toevertrouwd aan Stortgoed-in-beweging, Leersum, de exclusieve vertegenwoordiging van Magnapower Equipment Ltd in Nederland en België.
Het betreft een zeer krachtige permanent Magneet Separator, ontwikkeld voor het magnetisch zuiveren van gerecycled kunststof, waarin zich nog verdwaalde ijzerdeeltjes bevinden, zoals b.v. stukjes van handgrepen, scharnieren, hengsels e.d.
De Magneet Separator is ontworpen voor dwarsplaatsing boven een transportband van 1 m breedte en heeft een effectieve veldsterkte van 400 Gauss, gemeten op 200 mm afstand van de magneet en is berekend op een doorvoercapaciteit van 4 ton/h.
De Magneet Separator scheidt in deze toepassing voortdurend magnetisch `verdwaald ijzer` af uit een continue produktstroom gemalen kunststof en voert dit via een rondlopende transportband af uit het heersende magnetisch veld naar een verzamelpunt, naast de onder een helling van 30º opgestelde kunststof transportband.
Met het oog op maximale veiligheid is deze Magneet Separator rondom uitgerust met een demonteerbare metalen gaasbescherming.
Magnapower Equipment Ltd heeft in haar 30 jarig bestaan talloze Magneet Separators geleverd en geldt als een ervaren specialist op het gebied van Magneet Procestechniek, met name voor Eddy Current Separators.