Algemeen

Helaas belanden vele technisch afgeschreven en verouderde metaalbewerkingsmachines uiteindelijk op de schroothoop. Maar dat is in veel situaties niet nodig. Want in veruit de meeste gevallen vindt Mach4Metal een goede bestemming voor dit soort machine bij één van haar klanten.

“Wij zien graag dat schroothandelaren de onderdelen van deze machines niet shredderen, maar de machine aan ons verkopen. Dan krijgen ze een hogere opbrengst dan de schrootwaarde”, zegt een woordvoerder van de in het Gelderse Babberich gevestigde handelsfirma in gebruikte metaalbewerkingsmachines. Ofschoon de schrootwaarde voor metalen momenteel vrij hoog is, brengt de verkoop van een machine aan Mach4Metal dikwijls het ’tienvoudige op van de schrootwaarde’, aldus de zegsman. Dat is prijstechnisch uiteraard interessant voor de schroothandelaar. Bovendien is hoogwaardig hergebruik van de machine uit oogpunt van milieu en klimaat veel beter dan het shredderen van de metalen onderdelen.

Waardevol

Volgens de woordvoerder van Mach4Metal wordt vaak onderschat wat een verouderde, technisch afgeschreven metaalbewerkingsmachine nog waard is voor de markt. “Een deel van onze klanten heeft behoefte aan grote, zware machines voor bijvoorbeeld de bewerking van enkele producten. In zo’n situatie heb je geen moderne, geavanceerde machine nodig met hoge prestatie-eisen, maar voldoet zo’n machine nog prima. Wij kopen dit soort machines ook voor de voorraad, omdat we weten dat er een markt voor is.”

Commissie

Extra aantrekkelijk voor schroothandelaren is de commissie die ze van Mach4Metal ontvangen als ze haar tippen over een voorgenomen sluiting van een metaalbewerkingsfabriek en de machines worden ter verkoop aangeboden. Mach4Metal koopt namelijk vaak machines op bij dit soort situaties. “Schroothandelaren kunnen een foto maken van de bewuste machine die zij op het oog hebben en die foto ons mailen of appen. Dan hebben ze binnen een half uur antwoord of wij geïnteresseerd zijn in een koop. Wij herkennen namelijk gelijk of het model en type interessant is voor onze klanten”, licht de woordvoerder toe.

Op deze manier doen schroothandelaren en Mach4Metal zaken met elkaar. “Zodoende versterken we elkaar: wij vinden een nieuwe afzetmarkt voor deze machines die een volgend leven krijgen en de schroothandelaar krijgt een hogere opbrengst.”