Algemeen
Foto: Lindner

Recyclingtechniek fabrikant Linder is verhuisd naar een nieuwe productielocatie in Oostenrijk. De nieuwe 14.000 vierkante meter productielocatie voor recyclingtechniek met kantoren moeten meer capaciteit bieden voor een groeiende vraag naar recyclinglijnen.

Lindner ziet in de recycling wereldwijd dat de branche groeit. De schaarste van grondstoffen maakt de circulaire economie steeds belangrijker. Daar past een groeiende vraag naar recyclingoplossingen bij. Daarom besloot Lindner de productie te verplaatsen naar een nieuwe, grotere fabriek. Het oppervlak is met de nieuwe locatie verdubbeld.

Robotisering

In de nieuwe fasciliteit wordt meer gebruik gemaakt van automatisering en robotica. Dit mede omdat het de kwaliteit van de producten ten goede komt. Een robot kan iets preciezer en meer repeterend zijn werk doen dan een mens. Toch kost het geen arbeidsplaatsen, de verhuizing is goed voor 100 extra arbeidsplaatsen.

Door de instabiele levering van onderdelen, heeft Lindner ook het besluit genomen om zoveel mogelijk onderdelen in eigen productie te maken. “Alleen door te investeren in onze eigen productiemogelijkheden, robotica, automatisering en flowproductie kunnen we de kwaliteit van onze producten en betrouwbare levertijden in de toekomst garanderen”, zegt Manuel Lindner, CEO en eigenaar van het bedrijf.

Op de nieuwe locatie is meer ruimte voor robotisering