Ga naar hoofdinhoud

Linde serie 396 nu ook in LPG

De op de CeMAT geïntroduceerde 396-serie (H50-H80) dieseltruck is nu ook leverbaar met een 3,6l 6 cilinder Volkswagen LPG-motor. Na de succesvolle presentatie van de dieselversie op de Duitse beurs afgelopen mei heeft de heftruckfabrikant niet lang gewacht met de LPG-uitvoering. De truck wordt vanaf januari 2009 geleverd, maar kan vanaf heden worden besteld.

Naast de nieuwe LPG-uitvoering kunnen alle trucks uit de 396-serie nu ook met een triplomast worden geleverd. Hierdoor wordt het zicht voor de chauffeur met 18% verbeterd ten opzichte van zijn voorganger de 353-serie. Daarbij is de truck zeer geschikt voor lagere doorrijhoogte zonder verlies aan capaciteit.

Alle trucks uit de 396-serie zijn standaard uitgevoerd met Linde Load Control, twee- pedaalbediening en hydrostatische aandrijving. Alle controlefuncties zijn af te lezen van de display in de cabine. De chauffeur kan rekenen op veel comfort: de cabine is goed geveerd waardoor trillingen sterk gereduceerd worden, een ergonomisch uitgevoerde, comfortabele stoel en veel been-en voetruimte.

Linde ontving eerder dit jaar al een Red Dot Design Award voor de dieseluitvoering H80/1100 uit de 396-serie. De truck won door zijn reeks aan technische innovaties waardoor de bestuurder van betere ergonomische en meer comfortabele werkomstandigheden kan profiteren.