Algemeen

Simply Cups, de belangrijkste bekerinzameling- en recyclingservice in het Verenigd Koninkrijk en Australië, breidt zich verder internationaal uit. Op 2 juni betreedt dit internationaal recyclingprogramma ook de Nederlandse en Belgische markt.

Samen met lokale Nederlandse partners, Product for Product en Cupcare Company, biedt Simply Cups drank- en horecafaciliteiten, event- en stadionoperators en bedrijven van ieder formaat, de mogelijkheid om hun gebruikte drinkbekers te laten inzamelen en vervolgens te recyclen tot nieuwe functionele producten, waardoor de cirkel van bekerafval gesloten wordt.

Geschat wordt dat er in Nederland jaarlijks 3 miljard en in België 1,5 miljard bekertjes worden gebruikt, en hoewel er al een aantal recycleprogramma’s voor bekers bestaan, heeft geen enkele betrekking op de hele Benelux-regio en hebben ze niet allemaal de technologie om zowel papieren als plastic bekers te transformeren tot gerecyclede, duurzame producten. Beide lokale partners van Simply Cups hebben reeds bewezen ervaring in de Benelux, in het exploiteren van recyclingprogramma’s en het creëren van de vraag naar producten gemaakt van afvalmaterialen.

Peter Goodwin, medeoprichter van Simply Cups: “Met meer dan een jaar geïnvesteerd te hebben in de lancering van Simply Cups in Nederland en België, hebben we er alle vertrouwen in dat met de door ons geselecteerde partners en de juiste commerciële benadering we aan de marktbehoeften kunnen voldoen. We verwachten dat dit programma snel het belangrijkste beker-recyclingmerk van de regio zal worden.”

“Bij de officiële lancering in Eindhoven, begin juni, verwachten we ook een aantal grote klanten te kunnen aankondigen, waaronder toonaangevende retailers en grote bedrijven. Verder lanceren we ook onze rCUP: ’s werelds eerste herbruikbare beker gemaakt van gebruikte bekers”, voegde Goodwin eraan toe.

Meer hierover in het mei-nummer van Recycling Magazine Benelux.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven