Algemeen

Firma Lagemaat uit Heerde is de afgelopen weken bezig geweest met het slopen van een oude garage van Land Rover in Nieuwegein. Het vier etages tellende gebouw bestond voornamelijk uit grote stukken beton en ijzer. Lagemaat heeft ervoor gekozen om hiervoor een Komatsu PC390 HDR met sloopgiek en een Caterpillar 352F in te zetten. Beide sloopmachines zijn uitgevoerd met het OilQuick automatisch snelwisselsysteem.

Lagemaat heeft tijdens dit project onder andere gewerkt met de Demarec DCC-30, een 2-cilinder betonschaar geschikt voor machines van 20 tot 35 ton. Ook is hij geschikt om op hoogte te slopen aan de 27 meter lange sloopgiek. “De kracht, snelheid en het lage gewicht zorgen ervoor dat ik de betonschaar makkelijk kan bedienen aan de sloopgiek”, aldus machinist Teun Lagemaat. Het was een bijzonder project, aangezien de DCC-30 en de DCC-65 betonscharen moesten samenwerken om ervoor te zorgen dat verschillende staanders succesvol en met uiterste precisie naar beneden konden worden gehaald.

Er moest tijdens het project voorzichtig te werk worden gegaan, omdat er een ijzeren staander voor het gebouw stond. Deze staander was bevestigd in de grond door middel van een houten behuizing en die was weer volgestort met beton. Dit is op zichzelf niet bijzonder. Echter lag deze behuizing tegen een aantal rioolbuizen en belangrijke leidingen aan. Uiteindelijk is de ijzeren staander succesvol uit de grond gehesen met behulp van de telescoopkraan. “Het is mooi wanneer we daad bij woord kunnen voegen, als we zeggen dat we elke uitdaging door onze expertise tot een succes kunnen maken.”

Lagemaat denkt in totaal nog twee weken bezig te zijn op het project. “Wij proberen het hier binnen nu en twee weken schoon en geëgaliseerd te hebben. Hierna gaat onze divisie infra verder, om het terrein bouwrijp te maken voor de bouw van de nieuwe garage. Dit alles binnen de van tevoren vastgestelde planning.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven