Algemeen

De voorbereidingen voor de 22e editie van de Kunststoffenbeurs, die op 15 en 16 september 2021 in de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch plaatsvindt, zijn in volle gang. Organisator Mikrocentrum is optimistisch over de vooruitzichten en kijkt ernaar uit om de Kunststof- en rubberindustrie weer bij elkaar te brengen.

Na een onzekere periode, waarin de 2020 editie van Kunststoffen niet door kon gaan, zijn de vooruitzichten voor de 2021 editie in september positief. Timo van Leent, manager Kunststoffenbeurs: “We merken vanuit het contact met onze relaties en de markt dat de behoefte om elkaar weer in levende lijve te ontmoeten sterk is. Dat is ook terug te zien aan het aantal reeds ingeschreven exposanten. Van de 250 stands op de beursvloer, is inmiddels al ruim zeventig procent gereserveerd. Dit is voor ons het teken dat we volop aan de slag kunnen met de voorbereidingen om er in september een succesvolle, en uiteraard veilige, editie van te maken. We hebben hiervoor extra elementen aan de beurs toegevoegd. Zo worden er bijvoorbeeld naast verregaande coronamaatregelen, ook verschillende VIP-ruimtes op en rondom de beursvloer gerealiseerd waar exposanten coronaproof met bezoekers in gesprek kunnen.”

De ontwikkelingen en technologische innovaties binnen de kunststof- en rubberindustrie hebben de afgelopen twee jaar niet stil gestaan. De komende editie zet daarom de technisch waardevolle kant van kunststof en rubber centraal en belicht actuele thema’s als: nieuwe materialen, machines en machinebouw, kostprijs-besparing, optimalisatie van productieprocessen, productontwikkeling, duurzaamheid, recycling, biobased technologieën, reshoring en smart industry. Deze thema’s komen niet alleen terug in het uitgebreide congresprogramma en bij de exposanten, maar worden ook getoond op het machineplein en diverse andere themapleinen. Zo is er onder meer een Education Area, Rethink Expo, Belgisch Kennispaviljoen en een Wall of Fame.

België als partnerland
Nieuw op de Kunststoffenbeurs is de toevoeging van een partnerland. Voor de komende editie staat België centraal. Van Leent: “De keuze voor België is een logische: Belgische kunststof en rubberbedrijven spelen een belangrijke rol binnen de industrie, er worden vele mooie ontwikkelingen en innovaties gerealiseerd. Bovendien zijn de Belgische exposanten en bezoekers al jaren goed vertegenwoordigd op de beurs en werken we nauw samen met Belgische kenniscentra. Reden te meer om deze ontwikkelingen en innovaties in de schijnwerpers te zetten. Op deze manier wordt het Belgische kennis- en bedrijvennetwerk meer prominent aan de Kunststoffenbeurs verbonden.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven