Algemeen

De vraag naar kunststofproducten stijgt onverminderd. Zo wordt er in zeventig procent van alle nieuwe uitvindingen kunststof verwerkt. Het groeipotentieel is veelbelovend, maar zorgt ook voor vraagstukken als: Kiezen we voor nieuw of hergebruik? Hoe zetten we slimme materialen optimaal in? Welke business kansen biedt circulair ondernemen en hoe maken we de productieprocessen efficiënter?

Samenwerking en kennisdeling spelen een belangrijke rol om het antwoord op deze vragen te vinden. De Kunststoffenbeurs, op 25 en 26 september in Veldhoven, is dan ook dé ontmoetingsplek om in korte tijd je netwerk uit te breiden, kennis te delen en businesskansen te ontdekken.

Honderd procent circulair in 2050; zo luidt de doelstelling van de Nederlandse overheid. Er wordt flink gewerkt om deze doelstelling te behalen: zo recyclet Nederland inmiddels de helft van alle plastic verpakkingen. Dit maakt ons land dan ook koploper in Europa. Een goede zaak, want kunststof is te waardevol om weg te gooien! De initiatieven rondom hergebruik en duurzaamheid groeien dan ook met de dag. Samen met de NRK, Rethink Plastics, Searious Business, Better Future Factory en MVO laat de Kunststoffenbeurs zien welke waarde kunststof- en rubber toevoegt aan zowel de samenleving als de industrie.

Een wereld zonder kunststoffen is haast ondenkbaar. Dankzij de zee aan mogelijkheden en toepassingsgebieden rollen er dan ook dagelijks wereldwijd miljoenen producten met kunststof van de productiebanden. Van dagelijkse consumentenproducten, (voedsel)verpakkingen tot onderdelen voor machines en auto’s, in bijna elk product zit wel kunststof verwerkt.

Dat de toepasbaarheid enorm is, wil niet zeggen dat er geen kansen voor de (maak)industrie liggen. De ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op, evenals nieuwe optimalisatiemethodes voor bijvoorbeeld spuitgieten, matrijzen- en machinebouw. Bovendien bieden innovaties als 3D-printen, waarbij steeds meer soorten kunststof kunnen worden toegepast, nieuwe perspectieven. Bijvoorbeeld bij het maken van spuitgietmatrijzen, prototypes en als productiemethode voor series..

De 21ste editie van de Kunststoffenbeurs belicht zowel op de beursvloer (met 275 exposanten) als in het congresprogramma actuele ontwikkelingen en kansen binnen diverse thema’s. Denk hierbij aan: circulaire economie, duurzaamheid, slimme grondstoffen, nieuwe materialen, kostprijsbesparing, innovatieve productiemethodes, productontwikkeling en businesskansen. Daarnaast biedt de Kunststoffenbeurs de gelegenheid om in één dag belangrijke spelers uit de industrie te ontmoeten.

Kunststoffen 2019 wordt georganiseerd door Mikrocentrum en vindt plaats op 25 en 26 september in Koningshof, Veldhoven. Toegang tot de beurs en het congres is gratis. Bezoekers kunnen zich na de registratie ook nog gratis aanmelden voor het Meet & Match programma van de Kamer van Koophandel. Daar kunnen ze contact leggen met partners die interessant zijn voor samenwerkingsprojecten

Meer informatie: www.kunststoffenbeurs.nl en www.mikrocentrum.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven