Ga naar hoofdinhoud

Komatsu sloopmachine sloopt CS Rotterdam

Struijk Sloop- en Grondwerken B.V., opgericht in 1948, heeft in zijn vakgebied een uistekende reputatie verworven bij tal van kleine- en grote opdrachtgevers en is toonaangevend in de branche. “Wij hebben voor Komatsu gekozen omdat zij een kant en klare sloopmachine af fabriek leveren. Een goede afstemming van de machine componenten, het financiële plaatje en één centraal aanspreekpunt, in dit geval BIA b.v., waren doorslaggevend voor onze keuze. Een ander sterk punt was de snelle levering van de machine, waar anderen een jaar levertijd hadden kon BIA de Komatsu machine binnen 12 weken leveren” aldus Dhr. Ing. Edward Struijk.

De door BIA b.v. geleverde KOMATSU PC450HRD-8 (High Reach Demolition), met een maximaal bereik van 27 meter, is geleverd met graafarm en een sloopgiek. Het snelwissel systeem maakt het mogelijk om binnen een uur van de normale graafmachine een sloopmachine maken. Uitgerust met het KOMATSU PPC systeem gekoppeld aan EMMS en VHMS controle units, biedt de machine middels proportionele bediening uitzonderlijke precisie op grote hoogte. De PC450HRD-8 verkrijgt zijn uitzonderlijke kracht en inzetbaarheid uit de nieuwe efficiënte Komatsu TierIII krachtbron met een netto vermogen van 345 pk. De ruime kantelbare sloopcabine staat, ook bij het werken op grote hoogte, garant voor een perfect zicht op het uitrustingsstuk.

De eerste grote vuurdoop van de nieuwe Komatsu PC450 high reach sloopmachine is het in 22 weken te slopen Rotterdam Centraal Station.