Algemeen

Hergebruik is één van de voorwaarden voor een circulaire economie. Aluminium is een materiaal dat vaak hergebruikt kan worden. Een Zweeds bedrijf maakt nu in een gelimiteerde oplage fietsen van aluminium uit oude koffiecapsules van Nespresso.

De Re:cycle fiets die het bedrijf Vélosophy ontwikkelde voor Nespresso, is gemaakt uit aluminium dat afkomstig is uit de koffiecapsules van het koffiemerk. De fietsenfabrikant omschrijft zichzelf als ‘bicycle – & lifestyle brand’. Het bedrijf wil positieve impact maken op de wereld, door voor iedere fiets die verkocht wordt, één fiets te doneren aan meisjes in Afrika. “In Nespresso zie ik een duidelijk commitment voor duurzaamheid”, zegt CEO Jimmy Östholm van Vélosophy.

“We laten koffieliefhebbers de potentie van recycling zien”, zegt Jean-Marc Duvoisin, CEO van Nespresso. “Door gerecyclede capsules te gebruiken om fietsen te maken, worden duurzaamheid en stijl bij elkaar gebracht. Wij zijn geïnspireerd door het werken met Vélosophy en ik hoop dat de Re:cycle fiets mensen zal inspireren om te recyclen.”

De fiets kost 1.290 euro. Vélosophy produceert duizend exemplaren van de fiets. Hoeveel koffiecapsules er voor één fiets nodig zijn, is niet duidelijk.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven