Ga naar hoofdinhoud

Koffieproducenten investeren in recyclingsysteem capsules in België

Foto: Shutterstock

Het Belgische Fost Plus heeft een nieuwe sorteer- en recyclingoplossing voor alle koffie- en andere drankencapsules. Zowel de aluminium als plastic capsules mogen vanaf 1 januari 2023 in de blauwe PMD-zak. Deze kwam tot stand door investeringen van drie koffie producenten.

Voor sommige merken, zoals Nespresso, bestaat al enkele jaren een recyclingoplossing. Een systeem voor alle merken en capsules was er nog niet. Daarom is Fost Plus de samenwerking aangegaan met Nespresso, Nestlé (voor de merken Starbucks by Nespresso, Nescafé Farmers Origins en Nescafé Dolce Gusto) en JDE Peet’s (voor de merken L’Or en Douwe Egberts). Het gaat daarbij om een aanzienlijke investering van de drie capsuleproducenten, die hiermee de recycling van alle aluminium en plastic capsules op de Belgische markt financieren. Fost Plus roept ook andere merken die gebruik maken van capsules op om een bijdrage te leveren aan het nieuwe systeem.
“Drankencapsules bevatten waardevolle materialen”, zegt Wim Geens, Managing Director van Fost Plus “Door ze samen met het PMD te sorteren, zorgen we voor een uniforme en toegankelijke recyclage-oplossing via de vijf sorteercentra die speciaal voor deze producten werden aangepast.”