Ga naar hoofdinhoud

Kleemann MR100Z combi voor Lagemaat Sloopwerken in Heerde.

Nieuwe Kleemann MR100Z combi voor Lagemaat Sloopwerken in Heerde.

Onlangs heeft Van der Spek Vianen B.V. bij Lagemaat Sloopwerken in Heerde een nieuwe combi rupsbreker geleverd van het type Kleemann MR100Z.

Na reeds jaren met een rupsmobiele bekkenbreker te hebben gebroken en daarmee aan zijn maximale breekcapaciteit te zijn gekomen,vond Lagemaat het tijd te investeren in breker met meer capaciteit en mogelijkheden. De MR100Z heeft een dubbele capaciteit te op zicht van de bekkenbreker die bij Lagemaat werkzaam was,waardoor er nu breekcapaciteiten mogelijk zijn tot wel 175 ton/uur. Tevens behoort het breken van asfalt tot kleine fracties nu ook tot de mogelijkheden.

Op de Kleemann MR100Z staat de welbekende recyclingbreker van Kleemann: de SHB10, waarbij de B staat voor Bausutz = recycling. Hij heeft een basis eigen gewicht van ca. 46 ton met nazeef-unit.

Aan de MR100Z is een zeefunit gemonteerd van het type VU1F-1230L. Deze zeefunit heeft een lengte van 3340mm en een breedte van 1300mm. Door het grote zeefoppervlak van 4,3 M² kan deze zeefunit zonder problemen producties aan tot 200 ton/uur. De uitgezeefde overkorrel wordt via een transportband gelijk weer retour de breker gebracht.

Een ander belangrijk voordeel van deze MR100Z is dat hij is geleverd met een actieve voorzeef , deze zeeft uit het te breken materiaal de fijne fractie zodat deze niet meer door de breker hoeft en dus geen slijtage en kosten veroorzaakt