Algemeen

Veel horeca-ondernemers kiezen juist nu weer voor plastic bekers (softcups) op het terras. Vanwege veiligheid en hygiëne. Maar inmiddels leven we ook in een tijd waar hergebruik en recycling een must is.
Wel plastic bekers, maar zo min mogelijk (rest)afval. Hoe realiseren we dit?

Om een zogeheten ‘closed-loop systeem’ mogelijk te maken, is het belangrijk dat er uitsluitend PET of PET360 bekers (honderd procent recycled PET) worden ingezet. PET is vooralsnog het enige materiaal dat honderd procent food-safe kan worden hergebruikt.

PET360 is een doos die de horeca bij de PET360 bekers besteld en die in plaats van de afvaldozen op het terras of bijvoorbeeld bij de bar kan worden geplaatst. Dankzij de duidelijke instructies wordt de klant direct meegenomen in het proces van recyclen. Hij drinkt, geniet en recyclet.

Door de inzet van losse PET-verzamelzakken zijn de 360-boxen meermalig te gebruiken. Het is wel belangrijk dat er geen ander afval bijkomt, zoals blikjes of kartonnen bekers, want dan gaan de zakken alsnog naar de vuilverbranding. Zijn de zakken eenmaal gevuld, dan kan de horeca-ondernemer eenvoudig een afhaling inplannen op FestivalCup.nl en binnen no-time wordt het plastic PET afval (360BOXEN + losse verzamelzakken) retour gehaald.

Het PET plastic wordt centraal verzameld in Apeldoorn, gebaald en vervolgens per volle truck afgeleverd bij de verwerker van het gebruikte PET. De resten (dopjes, etiketten) worden verwijderd, het materiaal wordt gereinigd en vervolgens in kleine snippers gesneden.

Deze zogenoemde ‘flakes’ worden verwerkt tot PET360 granulaatkorrels. De korrels gaan vervolgens naar de bekerfabriek, van waaruit nieuwe PET360® bierbekers worden geproduceerd; de meest milieuvriendelijke opvolging van dit PET afval.

‘Zero waste, 100% circulair’…

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven