Ga naar hoofdinhoud

Kevin Bell nieuwe Managing Director Maltha Glasrecycling Group

Kevin Bell is benoemd tot de nieuwe Managing Director van de Maltha Glass Recycling Group. Het glasrecyclingbedrijf is eigendom van recyclingbedrijf Renewi en glasverpakkingsproducent Owens-Illinois. Maltha viert dit jaar zijn honderdjarig bestaan en is uitgegroeid van een lokale speler in het Nederlandse Schiedam tot een toonaangevende glasrecycler in Europa.

Vandaag is Maltha actief in vijf Europese landen, met acht gespecialiseerde verwerkingslocaties. Het bedrijf heeft de ambitie om al het ingezamelde glas te recycleren tot honderd procent nieuwe glasmaterialen. Zo wil het bijdragen aan de circulaire economie en een ketenpartner zijn in het ondersteunen van de producentenverantwoordelijkheid.

Bell heeft tien jaar ervaring in de glasindustrie, waar hij vestigingen en klanten in 26 landen over de hele wereld bezocht om oplossingen te bedenken voor hun uitdagingen en advies te geven over mogelijkheden om het marktaandeel en de bedrijfsvoering te verbeteren. Hij is ook actief geweest voor Britse handelsverenigingen, zoals British Glass en de Glass & Glazing Federation. De afgelopen drie jaar was hij Contract Director bij Renewi en had hij de leiding over verschillende vestigingen in Londen en het Verenigd Koninkrijk.