Ga naar hoofdinhoud

Kampmann nieuwe CEO PreZero Nederland

Christian Kampmann (links) bij de opening van een nieuwe recyclinglijn in Duitsland. Foto: Prezero

PreZero Nederland krijgt een nieuwe CEO. Christian Kampmann neemt deze positie over van Wieger Droogh. Dit doet hij op 1 mei aanstaande. Droogh bekleedde de functie sinds 2011, maar gaat per 1 mei aan de slag bij technisch dienstverlener Equans.

Christian Kampmann werkte eerder bij recyclebedrijf Tönsmeier in Duitsland als Hoofd Interne Audit en ging daarna naar PreZero. Zo nam hij ook enige tijd de leiding over van PreZero in Polen, naast zijn functie als hoofd van de business unit Sorting Systems. Christian Kampmann: “PreZero Nederland heeft de afgelopen jaren een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Inmiddels heeft het bedrijf een belangrijke positie in de markt. Ik kijk ernaar uit om deze positie nog verder uit te bouwen zodat we met PreZero een nog grotere bijdrage kunnen leveren aan de circulaire economie.”

Wieger Droogh: “PreZero is getransformeerd van traditioneel afvalinzamelingsbedrijf naar een afvalverwerkings- en grondstoffenbedrijf. Die verandering was noodzakelijk om op de lange termijn succesvol te zijn. Ook benoemden wij als een van de eersten dat ketensamenwerking doorslaggevend is voor verdere verduurzaming. Voorbeeld hiervan is de start van het disruptieve inzamelmodel “Green Collective” samen met een grote ketenpartner. Dat zijn resultaten waarop ik met trots en plezier terugkijk.”